Barbie driver med snikislamisering!

..hvertfall om man skal tro kommentarfeltene på Facebook. Spesielt i kommentarfeltene til TV2 og VG er det ofte diskusjoner som blåser totalt ut av proposjoner. 

De fleste har antakelig fått med seg saken om at Barbie nå lanserer en dokke med hijab (Link til TV2 sin artikkel her, VG sin her). Reaksjonene har ikke overraskende kommet på løpende bånd, i den anledning har jeg lyst til å vise dere noen utvalgte kommentarer fra Facebook. Til dere som har fått kommentarene deres avbildet, jeg var fristet til å legge ut med fullt navn, men lot være for å demonstrere folkeskikk. Vær så god.

 

"Er bombebeltet inkludert?" Virkelig? Hva slags holdninger er dette å føre videre til nye generasjoner? Jeg har bitt meg merke i at mange kritiserer hijab for å være noe som blir tvunget på barn, og at mange mener at religion ikke skal påtvinges barn. Dette kan selvsagt diskuteres i det uendelige, men jeg må bare spørre: Gjelder dette også for dere som tar med dere barna deres i den tidligere statskirka på søndager? 

Vi snakker mye om at ingen barn skal oppleve det å bli holdt utenfor. Hvor vanvittig flott tror dere ikke det er for den lille muslimske jenta og se at det finnes en Barbie som er lik henne? 

Jeg lurer på hvorfor folk så utrolig fort trekker konklusjonen om at en hijab er synonymt med bombebelte, IS, C-4 og terrorisme. Dette er ting som en knøttliten del av muslimer faktisk står inne for, i likhet med at flest kristne antakelig ikke sier seg enig i holdningene til f.eks KKK eller Anders Behring Breivik. Man kan ikke la det en liten gruppe gjøre og mener, være representativt for en verdensreligion. 

Og folkens? Dette er ei dukke. Hvorfor la det nærmest ødelegge dagens deres? Hvorfor erklære nærmest en vendetta mot at en dukke har fått et ekstra klesplagg? Forstå det den som kan, jeg forstår det hvertfall ikke. 

Hva synes du om at Barbie får hijab?
Jeg kommer ikke til å filtrere kommentarene her, bare for
å understreke det.

Nå har ting gått for langt!

Jeg vil gjerne innlede dette innlegget med å illustrere hvordan man ikke benytter seg av kollektivtransport og hvordan man ikke er et bra medmenneske - alt i ett eneste bilde:

Som student i Oslo bruker jeg både t-bane og buss ofte, og la meg bare si det sånn: Praksisen med å sette seg ytterst på setet midt i rushtiden er noe som burde vært forbudt. Dette burde vært bøtelagt på lik linje med å snike.

På kollektivtransport i landets hovedstad er det mye merkelig man kan være vitne til. Det være seg barnevogner med sånne veskehunder eller katter i, folk som drikker øl åpenlyst og søler mer utover gulvet enn hva han/hun får i seg, tiggere som legger lapper med "Help me for god's sake!" på setene eller studenter i eksamensperioden som sitter litt sånn som simmene i The Sims holder på når de har mista jobben eller oppdaga kjæresten til sengs med hushjelpen. 


En illustrasjon av crazypants

På toppen av det hele var jeg vitne til regelrett IS-propaganda på Helsfyr t-banestasjon. Her synes jeg det er på tide at vi alle sammen tweeter dette bildet til Donald Trump, så han tar affære og får ordnet opp i denne galskapen. Jeg advarer mot sterke bilder!


Nå var jeg kanskje ikke helt dønn seriøs.

Moralen i dette innlegget er: Ikke ta det ytterste setet på bussen, spesielt i rushtiden.